Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Vragen over kaartje opmaken
- Hoe plaats ik mijn teksten en afbeeldingen netjes in het midden?

Je kunt teksten en afbeeldingen eenvoudig in het midden plaasten.Dit kan met het magnetische raster. Als je in de balk boven je ontwerp op 'Hulplijnen' klikt, dan worden de hulplijnen aichtbaar. De middelste lijnen zijn magnetisch waardoor je tekst of afbeelding eenvoudig in het midden geplaatst wordt. 


- Kan ik een eigen afbeelding of foto plaatsen in mijn kaartje?

Eigen geuploade plaatjes of foto's kunnen prima geprint worden maar hou er rekening mee dat de plaatjes niet te licht zijn van kleur. Pasteltinten geven vaak te weinig contrast met bijvoorbeeld olifantsgras of tomatenvezel papier. Twijfel je, bel of mail ons, we helpen je graag!Let wel: foto's zijn niet mogelijk op handgeschept papier, en met letterpress en folie drukwerk.Je kunt een eigen foto plaatsen in je kaartje. Volg hiervoor de onderstaande stappen.


  1. Als de tab 'Eigen afbeelding' aan staat, kun je een foto of eigen afbeelding toevoegen

 2. Klik op 'Eigen afbeelding'

 3. Klik op 'Upload afbeelding'

 4. Zorg ervoor dat je afbeelding als is bewerkt: juiste formaat bijgesneden, kleuren gecorrigeerd. Dit kan je namelijk niet doen in de editor.

 5. Zet jouw afbeelding in de toolbar (let op: 2 mb is maximaal)

 6. Plaats jouw afbeelding in het kaartje en zet deze op de juiste plek.

 7. Let op: als je een afbeelding uit je bibliotheek verwijderd, dan verwijder je daarmee ook de koppeling met jouw kaartje. Als je dit doet nadat je kaartje is besteld en voordat deze is gedrukt, kan je hierdoor je kaartje stuk maken en kunnen wij hem niet goed afdrukken.  Een afbeelding mag maximaal 2MB zwaar zijn. Gebruik alleen jpg en png afbeeldingen.

  Maximaal 12 afbeeldingen.


- Hoe betrouwbaar zijn beeldschermkleuren?

Beeldschermkleuren zijn niet betrouwbaar om een kleur op te beoordelen. Dit kan behoorlijk afwijken van drukwerk kleuren. Een felroze op een beeldscherm in RGB kleur, wordt afgezwakt en fletser op een geprint kaartje. Dit zijn namelijk CMYK kleuren.Om deze reden raden wij ook altijd een proef aan van het kaartje om de kleuren te beoordelen. CMYK kleuren hebben een minder groot kleurbereik dan Pantone inkten.Voor letterpress drukwerk maken wij gebruik van Pantone kleuren, deze komen op beeldscherm ook geheel anders over dan als ze worden gedrukt. Wij gaan altijd uit van onze eigen beeldschermen.


- Hoe pas ik de kleur aan?

Elk kaartje biedt de mogelijkheid om de kleuren aan te passen, inclusief teksten, achtergronden en omkleurbare afbeeldingen. Hoewel we al een prachtig assortiment van de nieuwste kleuren hebben samengesteld, zijn er nog talloze andere opties beschikbaar. Je kunt elke gewenste kleur kiezen zolang je de juiste hexcode kent (de code met '#' gevolgd door cijfers en letters).Zoek je hexcode Je kunt je unieke hexcode en dus kleur invoeren in de ontwerptool. Hoe vind je de juiste hexcode?
 1. Gebruik een colorpicker (zoek op Google), hiermee kun je met schuifregelaars je gewenste kleur vinden en de bijbehorende code zien.

 2. Heb je een mooie kleur op een afbeelding gezien en wil je de hexcode vinden? Gebruik dan Image Colorpicker  Hiermee kun je een afbeelding uploaden en de kleur selecteren om de juiste hexcode te krijgen.


- Ik heb minder kaartjes ontvangen dan besteld.

We controleren altijd zorgvuldig het aantal kaartjes dat we leveren, en meestal ontvang je zelfs iets meer dan je hebt besteld. Dit doen we om ervoor te zorgen dat eventuele beschadigde kaartjes direct kunnen worden vervangen. Als je onverhoopt toch te weinig kaartjes hebt ontvangen, laat het ons dan meteen weten. We zullen direct actie ondernemen om het probleem op te lossen.


- Ik kan niet alles in mijn kaartje aanpassen.

- Waar moet ik op letten als ik mijn kaartje zelf opmaak?


Er zijn een paar tips waar je op moet letten.

1. Staat de tekst niet te dicht bij de randen. Houd ca 0,5 tot 1 cm tussen de rand van de kaart en de tekst. Je kan de knop .... aanzetten in de editor, dan zie je precies aangegeven waar je binnen moet blijven.

2. Gebruik niet teveel lettertypes door elkaar.- Kunnen jullie mij helpen met de opmaak van mijn kaartje?


Bij De Kaartjeswinkel - Zelf maken helpen wij jullie graag met de opmaak van jullie kaartje. Je kan het zelf doen maar wij kijken ook graag met je mee. Heb je je kaartje opgemaakt én opgeslagen in jullie account, vul dan het 'Ik heb HULP nodig formulier'. Dan kunnen onze vormgevers een professionele blik werpen op jouw kaartje. We doen dan een voorstel voor onze opmaak in een kopie van het kaartje. Dan kan je zelf kiezen welke opmaak je het beste bevalt.- Ik wil iets in het bestaande ontwerp aanpassen. Kan dat?


Soms is dat mogelijk. Dat is mede afhankelijk van het soort ontwerp en de gewenste aanpassing. Vraag ons naar de mogelijkheden.- Ik wil graag een geheel eigen ontwerp. Kan dat ook?


Vaak is dat mogelijk. Dat is mede afhankelijk van het doort ontwerp. Vraag ons naar de mogelijkheden.- Mijn kaartje staat vergrendeld en ik kan deze niet meer bewerken. Wat nu?

Als je je kaartje besteld (als oplage) dan wordt deze automatisch vergrendeld om veiligheidsredenen. Je kan je kaartje wel weer bewerken maar dan moet je eerst een kopie van het kaartje maken. Onder het kaartje zie je een symbool staan met 2 vierkantjes. Als je hierop klikt, wordt je kaartje gekopieerd.


- Ontwerpen en copyright

Op alle ontwerpen en illustraties van De Kaartjeswinkel zit copyright. Kopiëren is niet toegestaan. Ook zullen wij geen andere ontwerpen van andere ontwerpers kopiëren. De klant vrijwaart De Kaartjewinkel voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op de door de klant verstrekte materialen of gegevens die bij de opdracht op of in het De Kaartjeswinkel product worden verwerkt.


- Hoe kan ik het beste mijn bezoek uitnodigen voor een kraamborrel


Kies je voor een kraamborrel en wil je hiervoor een selectie van je verzendlijst voor uitnodigen? Dan kan je kiezen voor een kraamborrelkaartje.Los kraamkaartje

Je kunt kiezen om een los kaartje bij te voegen. Dat kan een klein vierkant kaartje zijn zoals 10x10 of 8,5x5,5. Je vindt hier alle basiskaarten waarmee je een kraamkaart kan opmaken, leuk om dit in dezelfde stijl te maken als het geboortekaartje.- Kunnen jullie mijn kaartje controleren?


Bij De Kaartjeswinkel kan je altijd vragen of de ontwerpers even meekijken met je geboortekaartje. Stuur daarvoor een mailtje naar info@dekaartjeswinkel-zelfmaken.nl en vermeld hierin om welk kaartje het gaat, vermeld je emailadres waarop je jouw account hebt geregistreerd en de controle wensen. Onze ontwerpers zullen dan contact met je opnemen.