• Elke week nieuwe ontwerpen online!
  • Ambachtelijke folie, letterpress, preeg
  • Speciale papiersoorten

Maak je eigen ontwerp | Handgeschept papier

Filter
Filters

Handgeschept papier | Ontwerp zelf je kaart

Handgeschept papier is een bijzonder type papier dat gemaakt wordt met behulp van traditionele productiemethoden. Het resultaat is een papier met een unieke textuur en uitstraling, dat zich uitstekend leent voor bijzondere druktechnieken zoals folie, letterpress, preeg, reliëfdruk of print. Kaarten die op handgeschept papier zijn gedrukt, hebben een authentieke uitstraling en een luxe gevoel.

Letterpress is een druktechniek waarbij een ontwerp in spiegelbeeld op een metalen plaat wordt gezet. Deze plaat wordt vervolgens in een pers geplaatst en op het papier gedrukt. Het resultaat is een kaart met een diep reliëf, waarbij de inkt in het papier wordt gedrukt. Geboortekaartjes en trouwkaarten die met letterpress worden gedrukt, zijn bijzonder populair omdat ze een klassieke uitstraling hebben.

Bijzonder drukwerk kan ook worden gemaakt met behulp van preeg en reliëfdruk. Preeg is een druktechniek waarbij het ontwerp in het papier wordt gedrukt, zonder inkt te gebruiken. Het resultaat is een subtiel reliëf dat voelbaar is aan de oppervlakte van de kaart. Reliëfdruk is vergelijkbaar, maar hierbij wordt het ontwerp in het papier gedrukt met inkt. Het resultaat is een kaart met een hoog reliëf en een bijzondere textuur.

Kaarten met reliëf en andere bijzondere kaarten kunnen ook worden gemaakt met behulp van speciaal papier en ontwerptools. Veel mensen vinden het leuk om zelf kaarten te maken voor bijvoorbeeld een bruiloft of geboorte, en met handgeschept papier en druktechnieken is dat mogelijk. Er zijn online ontwerptools beschikbaar waarmee je je eigen ontwerp kunt maken en deze op handgeschept papier kunt laten drukken.

Kortom, handgeschept papier biedt vele mogelijkheden voor bijzondere druktechnieken en speciale kaarten. Of je nu op zoek bent naar geboortekaartjes of trouwkaarten, of zelf kaarten wilt maken, handgeschept papier geeft je kaart dat unieke waar je naar opzoek bent.