• Tweede proefdruk gratis!
  • Ambachtelijke folie, letterpress, preeg
  • Speciale papiersoorten

Levertijden en Informatie

Elke dag doen wij ons uiterste best om kaartjes, enveloppen, adresetiketten, sluitzegels, geboorteborden en alle andere producten die je bij ons bestelt, zo snel mogelijk en met de nodige zorg en kwaliteit te bezorgen. Wat kun je verwachten qua levertijd?
 

 

Productietijd - De tijd die nodig is om de producten te vervaardigen voordat ze worden verzonden

Het maken van de kaartjes is handwerk, wat betekent dat dit tijd kost. Per dag kunnen er een beperkt aantal kaartjes worden gemaakt.

Wij hanteren productietijden; dit is de tijd die nodig is om jouw product op maat te maken voordat het wordt verzonden. Na de productietijd zijn de kaartjes klaar om opgehaald of verzonden te worden.


> Onderaan deze pagina vind je onze productietijden per soort product / techniek.

 

 

Proefdrukken

Proefdrukken worden binnen ongeveer 3 werkdagen na bestelling verzonden. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.
Oplage orders hebben wij ons altijd voorrang in de productie, wat soms kan betekenen dat je proefdruk er een dagje langer over kan doen.

Je kunt in je account op de site zien wanneer de proefdruk is verzonden; dit is een zending zonder track en trace, tenzij er is betaald voor een brievenbuspakje of pakket.

PostNL bezorgt briefpost binnen Nederland binnen 1-6 werkdagen.
Bpost bezorgt briefpost in België binnen 3 tot 8 werkdagen.

 

LET OP: momenteel hebben we te maken met langere bezorgtijden voor brievenbuspost.

 

Kwaliteitscontrole

Kaartjes worden met zorg speciaal voor jou gedrukt, afgewerkt, gecontroleerd en ingepakt. Wanneer een kaartje niet door de kwaliteitscontrole komt, wordt het niet verzonden maar opnieuw gedrukt. Dit kan soms voor vertraging zorgen. Wij houden je hierover zo goed mogelijk op de hoogte.

 

Afhalen van pakketten of Verzending via PostNL

Wij besteden veel zorg, tijd en aandacht aan het handmatig vervaardigen van jullie producten.
Het liefst zien wij daarom dat klanten het pakket komen ophalen, zodat we zeker weten dat het correct en op tijd ontvangen wordt zonder beschadigingen.
Omdat het vaak om waardevolle en emotionele items gaat, raden wij af om pakketten die haast hebben te laten verzenden. Geen enkele vervoerder is 100% betrouwbaar en alleen bij het fhalen van je kaarten weet je zeker dat je het pakket snel in handen hebt.

 

Afhalen in Leiden


Voor afhalen kun je bij je bestelling de kortingscode "ophalenleidengebruiken.


Er worden dan geen verzendkosten berekend en je ontvangt van ons een bericht zodra het pakket klaar ligt. Dan bespreken wij in overleg het tijdstip van ophalen.

Als je toch kiest voor verzending, wordt je pakket na de productietijd automatisch overgedragen aan PostNL met track & trace service, zodat het volgbaar is. Let op: dit is niet zonder risico en we wijzen je op mogelijke vertraging. Tel naast de bezorgtijd van de vervoerder ook de productietijd van De Kaartjeswinkel mee.

Alle genoemde productietijden zijn indicatief; wij doen ons best om binnen deze tijden te verzenden. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Bij eventuele vertraging wordt géén korting verleend op het drukwerk.

Productietijden per product

Productietijden (geen levertijden)

 

Op werkdagen besteld vóór 11 uur, dan geldt deze dag als de eerste productiedag. Na de productietijd wordt het aangeboden bij de post of kan het worden opgehaald.

Bij meerdere bedrukkingen en gecombineerde afwerkingen is dit afhankelijk van het aantal drukgangen en de bewerkelijkheid van jullie kaartje en kan de productietijd iets langer in beslag nemen.

 

• Print (zonder extra afwerkingen) - 3 - 4 werkdagen
• Folie - ca. 5 - 6 werkdagen
• Preeg - ca. 5 - 6 werkdagen
• Kleur op snede - ca. 5 - 6 werkdagen
• Letterpress - ca. 5 - 6 werkdagen
• Print op verlijmd papier - ca. 5 - 6 werkdagen

• Lakzegels - ca. 4 werkdagen
• Posters - ca. 4 werkdagen
• Sluitstickers - ca. 4 werkdagen > (worden verzonden met brievenbuspost)
• Enveloppen - ca. 3 werkdagen
• Enveloppen gekleurd  - ca. 3 werkdagen > (op bestelling)


Deco producten

Onderstaande producten kunnen niet in Leiden worden opgehaald, deze worden altijd verzonden.

• Geboorteborden - ca. 2 - 3 werkdagen
• Behangcirkels - ca. 2 - 3 werkdagen

Verzending via PostNL

 

Verzending

Wij verzenden al onze kaartjes via PostNL en kost € 7,25.

De productie en de levering van de kaarten is en blijft mensenwerk. Ondanks dat we er alles aan doen om je bestelling binnen de geïndiceerde tijd te leveren, kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij vragen je begrip als door onvoorziene omstandigheden je bestelling een dagje later wordt geleverd.

 

Wij werken alleen op werkdagen.

In het weekend en op nationale feestdagen worden geen ontwerpen gemaakt, ontwerpen aangepast of gedrukt.


Nationale feestdagen

Op nationale feestdagen zoals Kerstmis, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Hemelvaart en Koningsdag zijn wij gesloten en wordt er niet gedrukt.

Ieder jaar zijn wij gesloten tussen Kerst en Oud en nieuw, i.v.m. het sluiten van onze leveranciers.

Als wij gesloten zijn wordt er niet gedrukt en niet verzonden. 
De productijd schuift dan automatisch op tot na de sluiting. Wij pakken hierna alle orders in volgorde van bestelling op. Er zijn bij ons géén spoedbestellingen mogelijk.