Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Algemene vragen
- Kan ik een proefkaart krijgen van letterpress, oud hollands of goudfolie

Onze collectie met bijzondere geboortekaartjes (Oud Hollands, Letterpress, Hotfoil) worden ambachtelijk gedrukt. Dit betekent dat kleuren worden gemengd, platen worden gemaakt, persen worden ingesteld etc. De opstartkosten voor dergelijk drukwerk ligt erg hoor (daarom zijn deze kaartjes ook duurder bij lage oplages). Het is daarom niet haalbaar om een proefkaart te maken. Daarom hebben we proefsetjes gemaakt om thuis toch goed een selectie aan kleuren te bekijken en het papier te voelen. Als je het aanvraagformulier invult, sturen we je de definitieve offerte toe. Besluit je hiermee verder te gaan, zullen we het proefpakketje naar je toesturen. Bekijk alle aanvraagformulieren 


- Ontwerpen en copyright

Op alle ontwerpen en illustraties van De Kaartjeswinkel zit copyright. Kopiëren is niet toegestaan. Ook zullen wij geen andere ontwerpen van andere ontwerpers kopiëren. De klant vrijwaart De Kaartjewinkel voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op de door de klant verstrekte materialen of gegevens die bij de opdracht op of in het De Kaartjeswinkel product worden verwerkt.


- Online en offline gebruik van onze ontwerpen

De Kaartjeswinkel behoudt zich het recht de gerealiseerde ontwerpen op te nemen in haar online en offline portfolio. Het delen van nieuwe kaarten (al dan niet gebaseerd op een ontwerp uit onze vaste collectie of een ontwerp op maat) op onze site en social media is een belangrijk onderdeel van onze marketing en bestaansrecht. Op deze manier werven wij nieuwe klanten en zo heb je ons hoogstwaarschijnlijk zelf ook gevonden. Uiteraard anonimiseren wij de ontwerpen.


- Ik heb een ontwerp gevonden van een andere ontwerpen. Kunnen jullie dit namaken?

Afbeeldingen van collega drukkers en plaatjes die van internet zijn gehaald kunnen we niet drukken/namaken i.v.m. copyright. Wel kunnen wij een nieuw ontwerp maken in dezelfde sfeer.


- Wat moet ik doen als we de bestelling niet goed hebben ontvangen?

We horen graag nog even of jullie de kaarten en enveloppen in goede orde ontvangen hebben. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Belangrijk is wel de kaarten NIET te verzenden! Als de kaarten al verzonden zijn kunnen we helaas geen klachten meer in behandeling nemen


- Komt er een logo op de kaart?

Achterop elke kaart uit onze collectie drukken wij onze naam. Bewust klein en subtiel, dit doen wij om ons auteursrechtelijk te beschermen. Dit kan zijn in blinddruk (licht reliëf zonder inkt) op onze letterpress kaarten of geprinte kaarten met een extra handmatige bedrukking, en op geprinte kaarten klein en licht van kleur op de achterzijde van de kaart. Dit doen wij niet op kaarten met een bedrukking aan de achterzijde omdat wij vinden dat dit de uitstraling van de kaart niet ten goede komt. Bij kaarten met een ontwerp op maat kan op aanvraag onze naam weggelaten worden. Neem in dit geval dan even contact met ons op als je de bestelling bij ons plaatst.


- Hoe betrouwbaar zijn beeldschermkleuren?

Beeldschermkleuren zijn niet betrouwbaar om een kleur op te beoordelen. Dit kan behoorlijk afwijken van drukwerk kleuren. Een felroze op een beeldscherm in RGB kleur, wordt mat op een geprint kaartje. Dit zijn namelijk CMYK kleuren. Daarom raden wij ook altijd een proef aan van het kaartje om de kleuren te beoordelen. CMYK kleuren hebben een minder groot kleurbereik dan Pantone inkten. Voor letterpress maken wij gebruik van Pantone kleuren, deze komen op beeldscherm ook geheel anders over dan als ze worden gedrukt. Wij gaan uit van onze eigen beeldschermen.


- Maken jullie ook een geboorteposter passend bij jullie kaarten?

Jazeker, geboorteposters kunnen wij ook voor jullie verzorgen. Neem contact met ons op voor je wensen.


- Hoe lever ik teksten en wensen aan voor de kaart?

Teksten en wensen voor de kaart dienen te worden aangeleverd als een word bestand of als tekst in de mail. De tekst moet voor ons kopieërbaar zijn. Wij typen geen teksten over van foto’s of schetsen. Zo kunnen er alleen maar foutjes ontstaan.


- Kunnen jullie mijn eigen ontwerp drukken?

Ja, we kunnen ook jouw ontwerp drukken. Hieronder vind je onze aanleverspecificaties.