• Elke week nieuwe ontwerpen online!
  • Ambachtelijke folie, letterpress, preeg
  • Speciale papiersoorten

Maak je eigen ontwerp | Letterpress

Soort kaart
Formaat
Bijzonder
Filter
Filters
  • Soort kaart
  • Formaat
  • Bijzonder

Letterpress kaarten

Letterpress kaarten zijn een prachtig voorbeeld van bijzonder drukwerk. Ze worden vaak gebruikt voor geboortekaartjes, trouwkaarten en andere bijzondere gelegenheden waarbij je graag indruk wilt maken op de ontvanger. Letterpress is een oude druktechniek waarbij de tekst of afbeelding met reliëf in het papier wordt gedrukt. Hierdoor ontstaat er een bijzonder effect dat zowel visueel als tactiel is.

Het maken van letterpress kaarten is een ambachtelijke bezigheid waar veel vakmanschap bij komt kijken. Het begint met het ontwerp, wat je tegenwoordig ook zelf kunt maken met behulp van een ontwerptool. Vervolgens wordt het ontwerp omgezet naar een drukplaat, die wordt gebruikt om de tekst of afbeelding in het papier te drukken. Dit gebeurt op een speciale pers, waarbij het papier tussen twee metalen platen wordt gelegd en vervolgens wordt samengeperst.

Het resultaat is een bijzondere kaart met reliëf die echt opvalt tussen andere kaarten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor letterpress kaarten, zowel voor bijzondere gelegenheden als voor zakelijk drukwerk.

Als je zelf kaarten wilt maken met reliëf, dan is het goed om te weten dat dit ook mogelijk is. Er zijn diverse workshops waarbij je de techniek kunt leren en zelf aan de slag kunt gaan. Zo kun je je eigen ontwerp maken en dit vervolgens laten drukken op een letterpress pers. Het resultaat is een bijzondere kaart die je zelf hebt ontworpen en gedrukt.

Al met al is letterpress drukwerk een mooie manier om bijzondere kaarten te maken die echt opvallen. Of het nu gaat om geboortekaartjes, trouwkaarten of zakelijk drukwerk, met letterpress creëer je iets bijzonders en unieks.

Maak nu met behulp van onze ontwerptool je eigen letterpress kaarten!