stage-lopen-bij-de-kaartjeswinkel

Stage lopen bij de Kaartjeswinkel

 

Hoi, mijn naam is Suzanne en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in fase 3 van het Cibap en volg de opleiding Ruimtelijk Vormgever. Ik loop nu sinds september stage bij De Kaartjeswinkel in Almelo.

De Kaartjeswinkel vind ik een fris bedrijf vol met leuke ideeën en nieuwe uitdagingen.

De dag begint rustig, meestal met een kop thee/koffie en een planning voor de dag, Spotify playlist aan dan lekker aan de slag. Af en toe even spelen met Nol (de 1 jarige teckel van de zaak) en dan weer verder.

Diversiteit is er veel, ik krijg van alles een beetje mee, van het echte vakmanschap (letterpress) tot aan de marketing van het bedrijf. Elke dag is wel weer anders, en dat vind ik leuk. Ik heb al veel mogen doen in deze paar maanden zoals: kaarten ontwerpen, foto’s bewerken en maken, illustraties maken, post voor op sociale media maken en kaarten in de Zelfmaak-website zetten.

Het is heel mooi om te zien hoe het proces van een idee van een klant naar eindproduct wordt gemaakt. Dan zie je wat voor aandacht en ambacht bij elk kaartje komt kijken. Het ontwerpen, papier snijden, plaatjes maken, bewerken van de plaatjes, zorgen dat alles met elkaar afstemt, de gewenste kleur mengen en het drukken. De producten zijn daarom ook van super kwaliteit.