• Tweede proefdruk gratis!
  • Ambachtelijke folie, letterpress, preeg
  • Speciale papiersoorten

Preeg toevoegen aan de kaart ja of nee?

Bekijk hier onze aanleverspecificaties per druktechniek

Een preeg is een vorm die omhoog wordt gedrukt UIT het papier.
Een preeg bestaat uit een vorm en contravorm (mannetje/vrouwtje) die in elkaar vallen. Het papier komt hiertussen en met de drukkracht van de pers wordt de vorm omhoog gedrukt. Je kunt ervoor kiezen om de preeg met een kleur te drukken, of juist zonder kleur. Een preeg kan een mooie gelaagdheid geven aan het ontwerp.

Preeg toevoegen aan eigen ontwerp?


Bij het aanleveren van een eigen ontwerp met preeg is het belangrijk dat; het onderdeel van het ontwerp wat gepreegd wordt, groot genoeg is. Kleine onderdelen zijn niet mogelijk om te pregen. Twijfel je? Of wil je gewoon het zeker voor het onzekere nemen? Neem dan gerust contact met ons op en stuur een voorbeeld van je ontwerp toe, wij kunnen dan je ontwerp checken. Houd rekening mee dat je wellicht nog wat moet aanpassen, wees dus op tijd.


Bij een preegvorm met kleur vindt eerst een kleurbedrukking plaats. Hierna wordt de gedrukte vorm door middel van een preegdruk uit het papier omhoog gedrukt zodat er extra reliëf ontstaat. Dit zijn altijd 2 losse drukgangen. De kleur en de preeg kunnen niet in 1 drukgang worden gedrukt.

Blindpreeg

Spiegelbeeld