Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Vragen over print drukwerk
- - De kleuren van een foto

Kleuren van een foto vallen gedrukt op het kaartje altijd iets donkerder uit dan op het beeldscherm. Let bijvoorbeeld op met schaduwpartijen. Wij raden dan ook altijd een proefkaart aan van de definitieve foto.


- - Felle kleuren of fluor kleuren printen?

Wil je heel graag een felle kleur of een fluor kleur dan is dit niet te behalen met digitaal printen maar dan zal dit gedrukt moeten worden d.m.v. letterpress of offset druk. Printen gebeurd d.m.v. het kleurensysteem CMYK en dit kleurenbereik is minder groot dan Pantone kleuren. CMYK kleuren kunnen ook wat fletser overkomen. Daarom raden wij ook altijd een proef aan van het kaartje om de kleuren te beoordelen.


- - De kleuren van de proefkaartjes wijken iets af. Hoe kan dat?

Als proefkaartjes op verschillende momenten zijn gedrukt op hetzelfde papiersoort, dan kan dit inderdaad voorkomen. Dit is vooral zichtbaar bij lichte kleuren.Ook papier is van invloed op de kleuren. Zo is onze standaard papiersoort wat meer gebroken wit van kleur. Lichte kleuren zullen hier dan ook warmer op uitkomen dan op wittere papiersoorten zoals van de sluitstickers.Je zal ook altijd kleurverschil zien tussen je kaartje en de sluitstickers omdat stickermateriaal weer anders met de kleuren omgaat.


- - Print en een sluitende preeg combineren. Is dat mogelijk?

Ja dit kan, maar wel met een kanttekening.Wil je een geprinte afdruk en een preeg combineren dan betekent dit dat bij het ene kaartje de preeg exact aansluit op de print en bij het volgende kaartje er net iets naast (0 tot ± 1,5mm) kan zitten. DIt heeft te maken met verschuiving van het papier in de printer. Dit is niet te voorkomen.


- - Kaders op kaartjes

Wil je een kader op je geboortekaartje, dan is de kans aanwezig dat je 1-2 mm verschil ziet tussen de rand links, rechts of onder en boven. Dit heeft te maken met de snijmarge die wij als drukker nodig hebben. Een drukker mag binnen een snijmarge van 1-2 mm werken. Het kan ook zo zijn dat je proefkaartje netjes staat en je oplage wel 1-2 mm afwijkt. Helaas, is dit niet te voorkomen en kunnen we op 1-2 mm snijverschil kaartjes niet afkeuren.Kaders aan de binnenzijde van kaarten raden wij af.