Skip to main content

Eigen ontwerp laten drukken

Kunnen wij ons eigen ontwerp laten drukken?
Ja, zeker dat kan!

Uiteraard kunnen ook eigen ontwerpen door ons worden gedrukt. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij adviseren je graag over onze druktechnieken en hoe de gekozen techniek het beste tot zijn recht komt i.c.m. jouw ontwerp!

Hoe gaat het in zijn werk?

• Vraag een offerte bij ons op via ons offerte aanvraagformulier en voeg het concept ontwerp toe van je ontwerp met uitleg van wat je voor ogen hebt. Zo krijgen wij een goed beeld en kunnen wij je op sommige punten wellicht nog adviseren om het beste uit het ontwerp en de techniek te halen.
• Je ontvangt van ons de offerte
• Als je akkoord bent met de offerte ontvang je van ons de factuur
• Als wij de betaling hebben ontvangen dan is alles gereed en horen wij van jullie wanneer wij de kaarten mogen gaan drukken

Hieronder kun je onze aanleverspecificaties vinden

Letterpress


Print


Folie


– Adobe PDF opgemaakt in 100% zwart
– Hoge resolutie
– Tekst omgezet naar lettercontouren/outlines
– Vormen moeten als vector aangeleverd worden

– Gewenste kleur folie doorgeven
– Juist formaat, op 100% ware grootte
– Het bestand mag niet zijn opgemaakt en/of aangeleverd via Photoshop

Als bovengenoemde specificaties niet duidelijk zijn, dan kun je ervan uitgaan dat je niet over de technische kennis beschikt om het bestand drukklaar te kunnen aanleveren. Wij adviseren je in dit geval door ons te laten verzorgen.
Wilt u uw bestand om laten zetten naar een drukklaar bestand door ons, dan kan dit tegen DTP tarief.

Witte print / witte toner


 

– Hoge resolutie pdf (minimaal 300 dpi)
– tekst omgezet naar outlines (vector) > pixel bestand niet mogelijk
– aanleveren als 100% zwart
– Snijtekens met 3 mm overvul
– Het bestand mag niet zijn opgemaakt en/of aangeleverd in of via Photoshop

Preeg


 

– Hoge resolutie pdf (minimaal 300 dpi)
– tekst omgezet naar oultines/contouren
– aanleveren als 100% zwart
– Snijtekens met 3 mm overvul

Belangrijk!
Graag ook een voorbeeld bijvoegen waar de preeg nog in staat zodat wij kunnen zien of de dikte van de vormen correct zijn en waar de preeg geplaatst moet gaan worden.

Oud Hollands geschept papier

Uitgespaarde letters en vormen

Bij het aanleveren van een eigen ontwerp is het zaak om uitgespaarde vormen en de tekst zo groot mogelijk houden. Afhankelijk van de grootte van de vormen en letters kunnen ze binnen een kleurvlak dichtlopen met inkt. Heb je een ontwerp wat gebruik maakt van uitsparingen/diapositief neem dan altijd even contact met ons op zodat we kunnen overleggen wat de mogelijkheden zijn. Wij raden bij volvlak bedrukking aan de uitgespaarde tekst twee keer zo dik te maken en dit geldt tevens voor kleine gedeelten binnen afbeeldingen. Twijfel je, neem dan gerust contact met ons op en stuur een voorbeeld van je ontwerp toe.

Teksten, lijnen, afbeeldingen en foto’s

Gebruik geen kleinere letters dan 8 punten, het liefst minimaal corps 10. Zo verklein je de kans dat de letters dichtlopen met inkt of dat ze wegvallen. Bij kleine letters ook liever niet de light of thin versies gebruiken. Lijnen moeten minimaal een dikte hebben van 0,75 punt. Dit betekent ook dat de gebruikte tekst niet dunner mag zijn dan 0,75 punt. Gebruik dus geen haarlijntjes, de kans dat die wegvallen of dichtlopen is erg groot.

Foto’s kunnen wij niet drukken, tenzij de foto is opgebouwd uit één kleur, en is gerasterd. Zie ons voorbeeldkaartje van ‘Zoë’. Hiervoor hebben wij een watercolour afbeelding omgezet naar één kleur en een raster in aangebracht om zo de tint verschillen te kunnen creëren. Een foto in letterpress zal altijd opgebouwd zijn uit een raster/puntjes.