was successfully added to your cart.

Eigen ontwerp

Aanleveren eigen ontwerp voor letterpress drukwerk


– Adobe PDF opgemaakt in 100% zwart
– Hoge resolutie
– Tekst omgezet naar lettercontouren/outlines
– Bij meerdere kleuren/pregen deze aanleveren als losse pdf bestanden – ook in 100% zwart
– Juist formaat, met min. 3 mm afloop
– Voorzien van snijtekens met lijndikte 0,5 pt

Als bovengenoemde specificaties niet duidelijk zijn, dan kun je ervan uitgaan dat je niet over de technische kennis beschikt om het bestand drukklaar te kunnen aanleveren. Wij adviseren je in dit geval door ons te laten verzorgen.
Wilt u uw bestand om laten zetten naar een drukklaar bestand door ons, dan kan dit tegen DTP tarief.

 

Uitgespaarde letters en vormen

Bij het aanleveren van een eigen ontwerp is het zaak om uitgespaarde vormen en de tekst zo groot mogelijk houden. Afhankelijk van de grootte van de vormen en letters kunnen ze binnen een kleurvlak dichtlopen met inkt. Heb je een ontwerp wat gebruik maakt van uitsparingen/diapositief neem dan altijd even contact met ons op zodat we kunnen overleggen wat de mogelijkheden zijn. Wij raden bij volvlak bedrukking aan de uitgespaarde tekst twee keer zo dik te maken en dit geldt tevens voor kleine gedeelten binnen afbeeldingen. Twijfel je, neem dan gerust contact met ons op en stuur een voorbeeld van je ontwerp toe.

Teksten, lijnen, afbeeldingen en foto’s

Gebruik geen kleinere letters dan 8 punten, het liefst minimaal corps 10. Zo verklein je de kans dat de letters dichtlopen met inkt of dat ze wegvallen. Bij kleine letters ook liever niet de light of thin versies gebruiken. Lijnen moeten minimaal een dikte hebben van 0,75 punt. Dit betekent ook dat de gebruikte tekst niet dunner mag zijn dan 0,75 punt. Gebruik dus geen haarlijntjes, de kans dat die wegvallen of dichtlopen is erg groot.

Foto’s kunnen wij niet drukken, tenzij de foto is opgebouwd uit één kleur, en is gerasterd. Zie ons voorbeeldkaartje van ‘Zoë’. Hiervoor hebben wij een watercolour afbeelding omgezet naar één kleur en een raster in aangebracht om zo de tint verschillen te kunnen creëren. Een foto in letterpress zal altijd opgebouwd zijn uit een raster/puntjes.