• Tweede proefdruk gratis!
  • Ambachtelijke folie, letterpress, preeg
  • Speciale papiersoorten

Save the date

Soort kaart
Thema
 Toon meer
Extra
Formaat
Bijzonder
Speciaal papier
Kleurtinten
Filter
Filters

Save the date van De Kaartjeswinkel

Als je op zoek bent naar bijzondere trouwkaarten, dan zijn save the date kaarten en trouwkaarten met speciale druktechnieken zoals letterpress, preeg, reliëfdruk en folie zeker de moeite waard om te overwegen.

Letterpress is een druktechniek waarbij de tekst of het ontwerp in het papier wordt gedrukt. Dit geeft een prachtig resultaat met een bijzonder reliëf en diepte. Letterpress trouwkaarten zijn vaak op dik en stevig papier gedrukt en hebben een luxe uitstraling.

Een andere druktechniek is preeg. Hierbij wordt het ontwerp als het ware uit het papier gedrukt, waardoor er een reliëf ontstaat. Dit zorgt voor een speels en bijzonder effect. Preeg kan zowel subtiel als opvallend worden toegepast, afhankelijk van de gewenste uitstraling.

Reliëfdruk is vergelijkbaar met preeg, maar hierbij wordt het ontwerp juist omhoog gedrukt, waardoor er een verhoogd reliëf ontstaat. Dit geeft een luxe en exclusieve uitstraling aan de kaart.

Folie is een druktechniek waarbij er een laagje folie over het ontwerp wordt aangebracht. Dit kan in verschillende kleuren en metallics worden toegepast en geeft een chique en opvallend effect.

Naast deze bijzondere druktechnieken kun je ook kiezen voor kaarten met reliëf. Deze kaarten hebben een patroon of tekst die voelbaar is op het papier. Dit geeft een extra dimensie aan de kaart en maakt het ontwerp nog specialer.

Als je zelf kaarten wilt maken, kun je ook gebruik maken van handgeschept papier of ander speciaal papier. Dit geeft een unieke en natuurlijke uitstraling aan de kaart en maakt het ontwerp extra persoonlijk.

Er zijn verschillende ontwerptools beschikbaar waarmee je zelf bijzondere kaarten kunt maken, waarbij je kunt spelen met de verschillende druktechnieken en papiersoorten. Zo kun je een trouwkaart ontwerpen die helemaal bij jullie past en die de gasten nog lang zullen herinneren.