Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Vragen over de editor
- Kunnen jullie mijn kaartje controleren?

Bij De Kaartjeswinkel kan je altijd vragen of de designers even meekijken met je geboortekaartje. Stuur daarvoor een mailtje naar team@dekaartjeswinkel-zelfmaken.nl en vermeld hierin om welk kaartje het gaat, vermeld je emailadres waarop je jouw account hebt geregistreerd en de controle wensen. Onze designers zullen dan contact met je opnemen.


- Hoe kan ik het beste mijn bezoek uitnodigen voor een kraamborrel?

Kies je voor een kraamborrel en wil je hiervoor een selectie van je verzendlijst voor uitnodigen? Dan kan je kiezen voor een tekstwissel of voor een kraamborrelkaartje.Tekstwissel

Kies je voor een tekstwissel, dan maak je 2 versies van je kaart met ieder een eigen tekst. Je kan je kaartje in je account kopieren en hernoemen. Plaats dan beide kaartjes in je winkelmandje. Let op: per kaartje wordt dan de eigen staffel gerekend omdat het 2 aparte kaarten zijn.Los kraamkaartje

Je kan ook kiezen om een los kaartje bij te voegen. Dat kan een klein vierkant kaartje zijn zoals 10x10 of 8,5x5,5. Je vindt hier alle basiskaarten waarmee je een kraamkaart kan opmaken. We kunnen je helpen om de kraamkaart in de stijl van je geboortekaart op te maken. Mail ons dan.


- Mijn kaartje staat vergrendeld en ik kan deze niet meer bewerken. Wat nu?

Als je je kaartje besteld (als proef of als oplage) dan wordt deze automatisch vergrendeld om veiligheidsredenen. Je kan je kaartje wel weer bewerken maar dan moet je eerst een kopie van het kaartje maken. Onder het kaartje zie je een symbool staan met 2 vierkantjes. Als je hierop klikt, wordt je kaartje gekopieerd.


- Ik wil graag een geheel eigen ontwerp. Kan dat ook?

Dit is zeker mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.dekaartjeswinkel.nl en neem contact met ons op voor meer informatie voor een ontwerp opmaat via info@dekaartjeswinkel.nl of via 071-2041823.


- Ik wil iets in het bestaande ontwerp aanpassen. Kan dat?

Vaak is dat mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via de mail of via 071-2041823.


- Kunnen jullie mij helpen met de opmaak van mijn kaartje?

Bij Lief Leuk & Eigen helpen wij jullie graag met de opmaak van jullie kaartje. Je kan het zelf doen maar wij kijken ook graag met je mee. Heb je je kaartje opgemaakt én opgeslagen in jullie account, vul dan het 'Ik heb HULP nodig formulier'. Dan kunnen onze vormgevers een professionele blik werpen op jouw kaartje. We doen dan een voorstel voor onze opmaak in een kopie van het kaartje. Dan kan je zelf kiezen welke opmaak je het beste bevalt.


- Waar moet ik op letten als ik mijn kaartje zelf opmaak?

Er zijn een paar tips waar je op moet letten. 1. Staat de tekst niet te dicht bij de randen. Houd ca 0,5 tot 1 cm tussen de rand van de kaart en de tekst. Je kan de knop .... aanzetten in de editor, dan zie je precies aangegeven waar je binnen moet blijven. 2. Gebruik niet teveel lettertypes door elkaar.


- Kan ik goud, zilver of koper aan mijn kaartje toevoegen?

Wij hebben kaarten met standaard folievormen erin verwerkt. In de editor kunnen geen extra folievormen toegevoegd worden. Laat het ons weten in opmerkingen gedeelte als jullie het ontwerp aangepast willen hebben. Willen jullie bijvoorbeeld liever koperfolie dan goudfolie, geef dit dan ook in het opmerkingen gedeelte.


- Hoe plaats ik een foto in mijn kaartje?


  1. Als het icoontje met de camera in de toolbar staat, kan je een foto toevoegen

  2. Klik de camera aan

  3. Klik op het + om een afbeelding toe te voegen

  4. Zorg ervoor dat je afbeelding als is bewerkt: juiste formaat bijgesneden, kleuren gecorrigeerd. Dit kan je namelijk niet doen in de editor.

  5. Zet jouw afbeelding in de toolbar (let op: 5 mb is voldoende en laadt meestal snel)

  6. Plaats jouw afbeelding in het kaartje en zet deze op de juiste plek.

  7. Let op: als je een afbeelding uit je bibliotheek verwijderd, dan verwijder je daarmee ook de koppeling met jouw kaartje. Als je dit doet nadat je kaartje is besteld en voordat deze is gedrukt, kan je hierdoor je kaartje stuk maken.


- Hoe verander ik de achtergrond?

De achtergrond van het kaartje kan je veranderen wanneer je de icon ‘achtergronden’ in de toolbar ziet staan

Als je hierop klikt, opent het achtergrond toolbar. Klik op het + om de bibliotheek met afbeeldingen en kleuren te openen. Je kan de achtergrond aanpassen met een andere DIY achtergrond of met een kleur. Klik bijvoorbeeld een kleur aan, en kies voor ‘plaatsen’. Je kan een achtergrond op 1 zijde plaatsen of op 2 zijdes tegelijkertijd (alleen bij een dubbel kaartje).Je kan ook naar de achtergronden via ‘lagen’. Onderaan de toolbar zie je ‘lagen’ staan. De onderste laag heet ‘achtergrond’. Door deze laag aan te klikken, zie je de achtergrond oplichten. Ook opent dan de juiste toolbar ‘achtergronden’ en kan je hier je eigen achtergrond of kleur aanpassen door deze aan te klikken en vervolgens ‘plaatsten’ te kiezen.


- Hoe pas ik de kleur aan?

Wanneer je de kleur wilt aanpassen, kan je een kleur uit het palet kiezen. Selecteer het geen wat je in een andere kleur wilt zien en kies een kleur uit het palet.


- Hoe plaats ik mijn teksten netjes in het midden?

Je teksten kan je op twee manieren uitlijnen op je kaartje:1. Met het raster. Links bovenin kan je het raster activeren. In het raster staan ook middenlijnen (deze zijn blauw). Soms zie je deze beter als je even inzoomt op je kaartje (met het schuifje rechts bovenin).2. Met de optie ‘uitlijnen op zijde’ kan je nog nauwkeuriger uitlijnen met behulp van de xas en yas. Maar wat is de juiste waarde?

Een voorbeeldberekening: (let op: we werken in mm) Stel je kaartje is 100 mm breed en 210 mm hoog. Het midden van het kaartje is dan 50. Nu zie je aan de linkerzijde nog een grijze rand. Dit is de zgn ‘afloop’ van 3 mm. Deze moet je er nog bij op tellen. Het midden in de breedte is dan 53 mm. Het midden in de breedte is dan 210 mm / 2 = 105 mm + 3mm = 108 mm.

In deze bijlage geven we je de xas en yas waarde van alle formaten kaartjes >