VERTRAGING MET BRIEVENBUSPOST VAN POSTNL, MOMENTEEL KAN HET EEN PAAR DAGEN LANGER DUREN VOORDAT JE DE PROEFDRUK ONTVANGT • Van 11 september t/m 27 september zijn wij alleen op afspraak telefonisch te bereiken. Alleen bestellingen via de site worden gewoon opgepakt. Letterpress en folie kan in deze periode iets langer duren dan op de site aangegeven staat. Aanvragen via de mail worden vanaf 28 september weer opgepakt.

Lakzegels

Al eeuwenlang worden lakzegels gebruikt als geliefd hulpmiddel om belangrijke documenten en brieven te verzegelen. Met een lakzegel stempelt men een afdruk in gesmolten was of lak om de ontvanger te verzekeren dat de brief niet geopend of gelezen is voordat hij of zij het ontvangt. De geschiedenis van lakzegels gaat terug tot het oude Mesopotamië, waar kleitabletten werden verzegeld met een afdruk van een cylinderzegel. Later werden zegels populair in het oude Egypte en Rome om belangrijke documenten te verzegelen en koninklijke brieven te ondertekenen.

Tegenwoordig zijn lakzegels vooral populair bij kunstenaars, schrijvers en iedereen die hun correspondentie een persoonlijk tintje wil geven. Lakzegels worden vaak gebruikt om uitnodigingen voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften en feestjes, te verzegelen. Ook worden lakzegels gebruikt om flessen, blikjes en andere containers te verzegelen, wat een authentiek en vintage gevoel geeft.

Er zijn verschillende soorten lakzegels, waaronder stempels gemaakt van hout, metaal en messing. Men kan de stempels aanpassen met een eigen ontwerp of logo, waardoor men een persoonlijk tintje aan de zegel kan geven. De lak of was die wordt gebruikt om de zegel te maken is meestal gemaakt van bijenwas, hoewel er ook andere soorten was beschikbaar zijn, zoals Japanse lak.

Als men op zoek is naar een speciale manier om een brief, uitnodiging of verpakking te verzegelen, dan is een lakzegel een uitstekende keuze. Een lakzegel geeft de correspondentie een persoonlijk tintje en laat de ontvanger weten dat de inhoud speciaal en belangrijk is.