letterpress-trouwkaart-perzik-blinddruk-eva-en-thijs1-klein-1
letterpress-trouwkaart-perzik-blinddruk-eva-en-thijs3-2

Een aantal maanden geleden ontvingen wij een enthousiaste mail van een vrolijk stel uit Utrecht. Graag wilden zij meer informatie over de mogelijkheden van een letterpress trouwkaart. Nou ja, wat er mogelijk is, natuurlijk heel veel! Wij kunnen je alles vertellen over wat er allemaal mogelijk is binnen deze toffe techniek.

Aansluitend volgde een leuke afspraak in onze studio in Leiden. Het idee wat ze in eerste instantie hadden veranderde gaandeweg tijdens ons gesprek. Van een staand kaartje met 2 kleuren en een preeg, kwamen wij uiteindelijk uit op een langwerpige liggende kaart met perzik kleur en blinddruk. Het moest een bohemian tintje krijgen, zomers, met lampionnen, vrolijke veldbloemen, en voor Eva moest er zeker ergens een veertje in verwerkt worden.

 

Maar, hoe gingen we de dag- en avondgasten laten weten waar ze voor uitgenodigd waren?
Hoe zouden we dit gaan aanpakken? Maken wij een ontwerp voor twee kaarten die op elkaar lijken, één voor de daggasten en de ander voor de avondgasten? Ja tuurlijk dit kan!  Maar wat ze ook een leuk idee vonden is om losse kaartjes te maken, in een iets kleiner formaat, de helft van de trouwkaart, in één bedrukking. Dus één knallende trouwkaart voor iedere genodigde, en daarbij één los kaartje met de informatie bestemd voor een dag- of avondgast.

Losse kaartjes werden het! Deze hebben wij in dezelfde stijl als de trouwkaart ontworpen zodat alles één mooi geheel werd. We hebben deze kaarten gedrukt in dezelfde perzik kleur als op de trouwkaart.

Het resultaat is een geweldig mooie, zoete, vrolijke, zomerse trouwkaart! En door de blinddruk krijgt het ook nog een chique tintje. Eva en Thijs waren super enthousiast met hun mooie trouwkaarten en ook wij zijn in onze nopjes met het resultaat! 😀

Wij wensen Eva en Thijs een geweldig mooie dag toe en samen heel veel liefde en geluk!