Eigen ontwerp laten drukken d.m.v. letterpress

 

Ben je een (grafisch) ontwerper en wil je graag je eigen ontwerp als geboortekaartje, trouwkaart of visitekaartje aanleveren d.m.v. letterpress en/of preeg laten drukken? Dat kan bij ons!

Wij willen wel graag van te voren het ontwerp zien om te kijken of het geschikt is voor de druktechniek die je voor ogen hebt.

Bij letterpress worden alle gekleurde delen verdiept in het papier gedrukt, dit geeft een prachtig reliëf! Dit gebeurd d.m.v. drukplaten die worden ingerold met 1 kleur inkt. Dit drukken gebeurd per kleur, dit heet ook wel een drukgang. Iedere kleur die je wilt laten drukken heeft een drukplaat nodig en heeft dus zijn eigen drukgang. Dit geldt ook voor een preeg of folie.

Waarmee dien je rekening te houden met je eigen ontwerp als je voor letterpress kiest:

– Adobe PDF opgemaakt in 100% zwart
– Hoge resolutie
– Tekst omgezet naar lettercontouren/outlines
– Alle vormen, lijnen, punten, elementen moeten een min. lijndikte hebben van minimaal 0,75 punt
– Bij meerdere kleuren/pregen deze aanleveren als losse pdf bestanden – ook in 100% zwart. Gewenste Pantone (U) kleur doorgeven
– Juist formaat, met min. 3 mm afloop
– Voorzien van snijtekens met lijndikte 0,5 pt
– Let op: Oud Hollandse kaarten kunnen niet aflopend bedrukt worden.
Houdt een rand rondom van 1 cm aan in uw ontwerp. De letterpress machine heeft deze 1 cm nodig. In deze rand mag geen ontwerp staan.

Hoe een bestand gereed maken voor een preeg drukgang:

– Hoge resolutie pdf (minimaal 300 dpi)
– tekst omgezet naar oultines/contouren
– aanleveren als 100% zwart
– Snijtekens met 3 mm overvul

Graag ook een voorbeeld bijvoegen waar de preeg nog in staat zodat wij kunnen zien waar de preeg geplaatst moet gaan worden.

Als bovengenoemde specificaties niet duidelijk zijn, dan kun je ervan uitgaan dat je niet over de technische kennis beschikt om het bestand drukklaar te kunnen aanleveren. Wij adviseren je in dit geval door ons te laten verzorgen.

Wilt u uw bestand om laten zetten naar een drukklaar bestand door ons, dan kan dit tegen DTP tarief.

Uitgebreide specificaties en tips over uitgespaarde letters en vormen, en het gebruik van afbeeldingen, teksten en lijnen kun je hier vinden op onze site.

letterpress-geboortekaartje-illustratie-max